Chleb Powszedni

verified_user
505 polubień
Bolesława Orlińskiego 3
30-001 Warszawa, Polska
Poproś o informacje

Firmy podobne do Chleb Powszedni

SAGANA.PL Warszawa
Lanciego 19 lok. 26, Warszawa
Sagana to polski sklep internetowy z modnymi torebkami, galanterią skórzaną i b…
Pogotowie Kulinarne Anna Miatkowska Warszawa
Z pasją do gotowania (i jedzenia) tworzymy nowe, unikalne smaki oferując naszym…
Sisi Warszawa
Mińska 25, Warszawa
<p>Sklep SiSi.pl jest filią specjalistycznej hurtownii bielizny Evision, działa…
BRON.PL Sp. z o. o. Warszawa
Jana Pankiewicza 3, Warszawa
WIELOLETNIE DOŚWIADCZENIE Pierwsi w Polsce rozpoczęliśmy sprzedaż wysyłkową bro…

Chleb Powszedni Informacje o firmie

Ogólne informacje

Chleb, który jest syntezą wyobrażeń o polskim pieczywie. Smakowity, wilgotny, w chrupiącej skórce o kuszącym zapachu. Dzięki braku drożdży, cukru oraz chemicznych dodatków starzeje się powoli i szlachetnie, nie kiśnie, nie jełczeje i nie kruszy się. Wypiekany jest w dziesięciu gatunkach od klasycznego pszenno-żytniego, przez żytnie razowe, orkiszowe aż do unikalnego bezglutenowego chleba z prosem afrykańskim. Chleb Powszedni zaspokoi najbardziej wymagające gusta i potrzeby. Jest doskonałą podstawą śniadań oraz kolacji, doskonale smakuje świeży jak i opiekany.
Chleb Powszedni jest wypiekany przez rodzinną firmę domowym sposobem, ze specjalnie dobranych mieszanek mąk, najwyższej jakości ziaren, masła lub oliwy oraz wody oligoceńskiej. Chleb fermentowany jest przez wiele godzin tylko i wyłącznie zakwasem. To pieczywo nie ma sobie równych pod względem smaku, zapachu i wyglądu.

Zakwas na którym powstaje Chleb Powszedni prowadzony jest od wielu lat i stanowi chlubę i tajemnicę naszej marki. Dla każdego rodzaju mąki utrzymujemy odpowiedni rodzaj zakwasu, co gwarantuje czystość receptur.

Przechowywanie:

Chleba Powszedniego nie należy przechowywać pojemnikach a już w żadnym wypadku w foliowej torebce. Chleb po odkrojeniu pierwszej kromki, należy stawiać pionowo, miąższem do dołu na tylko dla niego przeznaczonej desce i nie przykrywać. Latem gdy zachodzi potrzeba ochrony przed owadami można na narzucić na chleb kawałek gazy. Taki sposób przechowywania sprawi, że nawet ostatnia kromka będzie smaczna i wilgotna a jej skórka chrupiąca.

Bolesława Orlińskiego 3 Warszawa

Godziny otwarcia
Poniedziałek:
07:30 - 18:30
Wtorek:
07:30 - 18:30
Środa:
07:30 - 18:30
Czwartek:
07:30 - 18:30
Piątek:
07:30 - 18:30
Sobota:
09:30 - 13:00
Numery telefonów
Strony
Konta społecznościowe
facebook
Słowa kluczowe
Zakupy i sprzedaż detaliczna, Sklep spożywczy, Piekarnia

Chleb Powszedni Opinie i oceny

Jak oceniasz tę firmę?

Czy jesteś właścicielem tej firmy? Jeśli tak, nie trać okazji na aktualizację profilu firmy, dodawanie produktów, ofert i wyższą pozycję w wyszukiwarkach.

Podobna strona dla Twojej firmy? Upewnij się, że każdy może znaleźć Ciebie i Twoją ofertę. Stwórz dedykowaną stronę firmową w platformie Yellow Pages - to prostsze niż myślisz!
Dodaj swoją firmę