Firmy podobne do Zakład Masarski Henryka Zychowicz
Zakład Masarski Henryka Zychowicz Informacje o firmie
Ogólne informacje
Przetwórstwo Mięsa ZYCHOWICZ powstało 1990 roku, kiedy to Henryka i Julian Zychowiczowie założyli w położonych nieopodal Kielc Daleszycach skromny, rodzinny interes. Początkowo firma zajmowała tylko cztery niewielkie pomieszczenia: ubojnię, halę produkcyjną, chłodnię oraz halę sprzedaży
i zatrudniała 12 pracowników. Przygotowywane z ogromną starannością i dbałością wyroby swojskie bardzo szybko zyskały aprobatę konsumentów – najpierw w Daleszycach, a następnie w coraz bardziej oddalonych punktach sprzedaży. Nieustannie rosnące zainteresowanie klientów i zapotrzebowanie na produkty markowane nazwiskiem Zychowicz były motorem napędowym zmian. Szybko uzyskana pozycja na rynku lokalnym, zadowolenie i uznanie coraz większej liczby konsumentów były najlepszą motywacją do ciągłego rozwijania przedsiębiorstwa i ulepszania produktów.
W kolejnych latach rozpoczęła się systematyczna rozbudowa bazy produkcyjnej, przeprowadzano remonty, modernizowano budynki. Systematycznie wprowadzano także najnowsze rozwiązania technologiczne
i kupowano nowe maszyny.
W 2006 roku uruchomiona została nowoczesna ubojnia, odpowiadająca wszelkim standardom Unii Europejskiej, przygotowana również do prowadzenia uboju usługowego. Dzięki temu zapewniono ciągłość i pewność dostaw surowca, co przekłada się na wysoką jakość oferowanych wyrobów .
Firma nie poprzestaje jednak na tym, co już osiągnęła. Każdego dnia powstają nowe receptury i nowe pomysły na smakowite wędliny. Nie byłoby ich, gdyby nie inwestycje w nowoczesne maszyny do produkcji, które wbrew pozorom pozwalają na zachowanie tradycyjnych smaków z polskiej wsi, jakie wielu z nas pamięta i poszukuje, odcinając się od wszechobecnej „plastikowej” żywności.
W ciągu 20 lat działalności rodzinny interes rozrósł się i zdobył grono oddanych i zadowolonych z oferowanych wyrobów konsumentów. By ułatwić im dotarcie do całego produkowanego asortymentu Przetwórstwo Mięsa Zychowicz stworzyło sieć własnych sklepów firmowych i patronackich, którą nieustannie poszerza. Obecnie firma posiada 36 sklepów firmowych, z czego 13 znajduje się w Kielcach, pozostałe głównie na terenie województwa świętokrzyskiego.
Obecnie Przetwórstwo Mięsa Zychowicz zatrudnia około 300 osób – wykwalifikowanych specjalistów
z doświadczeniem w branży mięsnej. To jeden z wiodących pracodawców na terenie gminy Daleszyce, który zapewnia stabilizację ekonomiczną wielu rodzinom. Firma rozwinęła się dzięki dużemu zaangażowaniu i ciężkiej pracy właścicieli, rodziny i pracowników. Źródłem sukcesu firmy jest również odpowiednie, pozytywne nastawienie do pracy i ludzi, a największą motywacją do nieustannej, wytrwałej pracy – zadowolenie klienta i jego uznanie.
Kościelna 14 Daleszyce
- Godziny otwarcia
-
Poniedziałek:08:00 - 17:00Wtorek:07:00 - 18:00Środa:07:00 - 18:00Czwartek:07:00 - 18:00Piątek:07:00 - 18:00Sobota:07:00 - 14:00
- Numery telefonów
- Strony
- Konta społecznościowe
- Kategorie
- sklep mięsny
Zakład Masarski Henryka Zychowicz Opinie i oceny
Jak oceniasz tę firmę?
Czy jesteś właścicielem tej firmy? Jeśli tak, nie trać okazji na aktualizację profilu firmy, dodawanie produktów, ofert i wyższą pozycję w wyszukiwarkach.