Ziębówka Informacje o firmie
Ogólne informacje
Ziębówka powstała w 2009 roku z zamiarem zachowania najlepszych tradycji Podhala. Chcieliśmy przywołać ducha czasów świetności Zakopanego z czasów Stanisława Witkiewicza - pięknej góralskiej architektury, eleganckich strojów, zabawy i wykwintnego jedzenia. Chcieliśmy stworzyć komfortowe zacisze z dala od przepełnionych turystami Krupówek.
Ziębówka jest restauracją Slow Food. Skupiamy się na wykorzystaniu świeżych, lokalnych produktów. Pieczemy własny chleb z mąki razowej bez konserwantów. Sery, mięso, zioła, warzywa pochodzą z regionalnych hodowli i upraw. Wprowadziliśmy dwa krótkie menu, by unikać mrożonej i paczkowanej żywności. Pierwsze oferuje regionalne dania, które przyrządzamy według starych, rodzinnych receptur. Drugie, będące fuzją góralskiej i europejskiej kuchni zmienia się co kilka miesięcy, by nasz gość mógł posmakować potraw przygotowanych na bazie sezonowych składników.
Najmłodsi cieszą się w Ziębówce specjalnymi względami. Mamy dla nich menu, zabawki i kolorowanki.
Od początku istnienia Ziębówki chcieliśmy, by wizyta w niej była również pretekstem do spotkań kulturalnych. W „sali z kozą” odbywają się wystawy, koncerty oraz wieczory autorskie.
Serdecznie zapraszamy do skosztowania naszych potraw i spędzenia wolnego czasu w miłej atmosferze.
Rodzina Ziębów
Witów 304a Witów
Ziębówka Opinie i oceny
Jak oceniasz tę firmę?
Czy jesteś właścicielem tej firmy? Jeśli tak, nie trać okazji na aktualizację profilu firmy, dodawanie produktów, ofert i wyższą pozycję w wyszukiwarkach.