Grillo-wędzarnie SMOKER

verified_user
Gabriela Narutowicza 81-436
81-436 Gdynia, Polska

Grillo-wędzarnie SMOKER Informacje o firmie

Ogólne informacje

„SMOKER” – TO MARKA URZĄDZEŃ, SŁUŻĄCYCH DO OBRÓBKI TERMICZNEJ PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, CHARAKTERYZUJĄCA SIĘ TYM, ŻE ŹRÓDŁO OGNIA (TEMPERATURY) JEST POZA CZĘŚCIĄ DO GRILLOWANIA, BBQ LUB WĘDZARNIĄ. MARKA „SMOKER” POWSTAŁA W 2000 ROKU.

Pierwszymi produkowanymi urządzeniami były dwa modele grillo-wędzarni : „King”, oraz „Qeen”. W późniejszym okresie w wyniku naszych doświadczeń, praktyki wynikającej z obsługi imprez, uczestnictwa w licznych konkursach, powstały inne modele dostosowane do potrzeb: 1. Indywidualnych użytkowników typu: WiKing, Prince 300, 400, 500, KS-II-400, jak i do 2. Pracy zarobkowej, obsługi masowych dużych imprez typu: Smoker, grille na lawetach Smoker I, Smoker II – 500, Smoker II – 700, Smoker K, Smoker W 1.

Osiągnięcia:

W marcu 2004 roku na targach GASTROEXPO w Gdańsku, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie, grillo-wędzarnia „Queen” otrzymuje medal oraz zdobywa pierwsze miejsce za najlepsze innowacyjne urządzenie do gastronomii.

W maju 2004 roku grillo-wędzarnia „King” marki „SMOKER” wygrywa w konkursach na targach przetwórstwa i produktów żywnościowych Polfood, Mleczna Rewia, Ferma drobi, organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie. Zdobywa również Puchar w konkursie „ Mercurius Gedanensis” za wysoką jakość produktu w kategorii „Maszyny i urządzenia dla przemysłu żywnościowego”.

W 2005 roku grillo-wędzarnie z grupy SMOKER – „King” oraz „Queen” na targach Polfish organizowanych przez Międzynarodowe Targi Gdańskie, ponownie zdobywają najważniejsze wyróżnienie a mianowicie Puchar w konkursie Mercurius Gedanensis za wysoką jakość produktu.

Od 2000 roku grillo-wędzarnie SMOKER uczestniczą we wszystkich ważniejszych imprezach związanych z grillowaniem, bbq. w kraju i za granicą. Używane są przez reprezentacje narodowe do treningów, wykorzystywane są również w trakcie zawodów, mistrzostw.

Mistrzostwa Świata i Europy:
2004 r. Mistrzostwa Europy ( WBQA ) – Talin – Estonia
2005 r – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Balaton – Węgry
2006 r – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Wrocław – Polska.
2010 r – Mistrzostwa Świata – Bruksela – Belgia
2011 r – Mistrzostwa Świata ( WBQA ) – Gronau – Niemcy.
2012 r – Mistrzostwa Świata (WBQA ) – Torhout – Belgia.
2012 r – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA.
2013 r. – Jack Daniels Mistrzostwa Świata (KBCS) – Lynchburg – USA.
2014 r – Mistrzostwa Europy (WBQA ) – Polska.

Imprezy Krajowe:
Eliminacje do Mistrzostw Polski BBQ – miasta w Polsce
Mistrzostwa Polski BBQ. – Szklarska Poręba
Sielawa – Stare Jabłonki
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś – Pułtuk.
Mistrzostwa Świata w Piłce Siatkowej – Stare Jabłonki
Festiwal Smaku- Gruczno.
Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny – Ustroń.
Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Amatorów – Czarna Woda.

Nagrody i wyróżnienia:Zajęcie I miejsca w finale VII Mistrzostw Polski w Grillowaniu w kategorii profesjonaliści – Szklarska Poręba – 2005 r.
W 2005 r. przedstawiciele smoker uczestniczą w Mistrzostwach Świata BBQ na Węgrzech występują tam w charakterze – Jury degustacyjne i techniczne.
Zajęcie I miejsca w edycji regionalnej Festiwalu Kuchni Polskiej – Kuchnia Kaszubska – Kuźnica 05. Sierpień 2005 r.
W 2006 r. Przedstawiciele Smoker są uczestnikami Mistrzostw Świata wchodzą w skład Polskiej Reprezentacji Narodowej, która zdobywa w ogólnej klasyfikacji (I miejsce ) Mistrzostwo Świata.
W 2010roku. Przedstawiciele marki „Smoker” biorą udział w Mistrzostwach Świata BBQ w Belgii występują jako Jury techniczne i degustacyjne.
W 2011 r. przedstawiciele grupy Smoker reprezentują Polskę na Mistrzostwach Świata w Gronau – Niemcy
W 2012 r. Polska Reprezentacja Narodowa bierze udział w Mistrzostwach Świata (WBQA ) w Belgii. W składzie drużyny są przedstawiciele grupy Smoker.
W 2012 r oraz 2013 r. Przedstawiciele grupy Smoker są w składzie Polskiej Reprezentacji Narodowej, biorącej udział w Mistrzostwach Świata BBQ (KBCS)- odbywających się corocznie w Lynchburgu stanie Tenessee w USA. W 2013 r. Reprezentacja zajmuje ( I miejsce , Mistrzostwo Świata ) na innym kontynencie w konkurencji sos BBQ. Było to wydarzenie na miarę sensacji, ponieważ w historii konkursu Jack Danielsa jeszcze żadna ekipa z Europy nie zdobyła ( I miejsca) w tej konkurencji

Poza produkcją i dystrybucją urządzeń marki „SMOKER” prowadzimy liczne działalności związane z obsługą np. szkolenia, pokazy. Obsługa imprez masowych Cateringów
Z zakresu przygotowania produktów do grillowania, do bbq. oraz wędzenia – peklowanie, marynowanie.
Szkolimy również w zakresie obróbki termicznej w szczególności wędzenia różnymi metodami – na zimno, na ciepło, na gorąco, na gorąco z podpiekaniem.
Wdrażamy produkty do kart menu – receptury i asortyment.
Prowadzimy szkolenia w zakresie logistyki obsługi dużych imprez –czyli uczymy jak wydać dużą ilość porcji w jak najkrótszym czasie, wykorzystując minimalną niezbędną ilość osób do obsługi.

Gabriela Narutowicza 81-436 Gdynia

Grillo-wędzarnie SMOKER Opinie i oceny

Jak oceniasz tę firmę?

Czy jesteś właścicielem tej firmy? Jeśli tak, nie trać okazji na aktualizację profilu firmy, dodawanie produktów, ofert i wyższą pozycję w wyszukiwarkach.

Podobna strona dla Twojej firmy? Upewnij się, że każdy może znaleźć Ciebie i Twoją ofertę. Stwórz dedykowaną stronę firmową w platformie Yellow Pages - to prostsze niż myślisz!
Dodaj swoją firmę