HEINRICH SCHULZ

verified_user
822 polubień
16 ulubione
Sarmacka 5
23-323 Katowice, Polska
Poproś o informacje

Firmy podobne do HEINRICH SCHULZ

PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE GRECO Katowice
ul. 1 Maja 131 , Katowice
Nasza firma istnieje na rynku polskim od ponad 20 lat. Jesteśmy profesjonalnym …
Erpegie Katowice
Kochanowskiego 6/2, Katowice
Grafik Magic the Gathering - EMTEGIE w ERPEGIE Poniedziałki: - 17:00 Standard …
Rastar Katowice
Ul. Kościuszki 30, Katowice
RASTAR jest firmą działającą na rynku od 2001 roku, najpierw prowadzona była j…
Freestyle skateshop Katowice, ul. Stawowa 7 Katowice
Odzież i akcesoria: smycze, portfele, paski, plecaki, czapki, nerki

HEINRICH SCHULZ Informacje o firmie

Ogólne informacje

Urządzenia do produkcji europejskich tradycyjnych gatunków piwaKraje Europy posiadają indywidualne narodowe tradycje w browarnictwie. Sztuka produkcji piwa i kultura jego konsumpcji pojawiały się w krajach europejskich, tam one się rozwijały w ciągu wieków i są zachowane do naszych czasów.Ponad 80% Europejczyków lubią piwo i chętnie spędzają czas wolny w otoczeniu przyjaciół z kubkiem piwa.Lepszymi i naibardziej popularnymi miejscami piwoszy są piwne restauracje, puby, bary, garkuchnie i inne zakłady, gdzie rozlewają w kubki świeże «żywe» piwo. Nic dziwnego, że nawet kryzys nie miał silnego wpływu na produkcję chmielnego napoju.Obecnie postrzegamy reorientację europejskiej piwnej produkcji. Browaryprzemysłowe odczuły konkurencję, którą im złożył browar restauracyjny. Chodzi o piwnych restauracjach i pubach, które ustaliły linie do produkcji piwa, zarówno tradycyjnych gatunków, jak i gatunków, wyprodukowanych według unikalnych receptur.Dochodowość browaru, który jest integralną częścią biznesu restauracyjnego, ma tendencję do stałego wzrostu. Sprzęt browarny naszej Firmy pozwala produkować nie tylko kilka dziesiątków gatunków piwa «żywego» na podstawie tradycyjnych receptur, lecz również tworzyć własne gatunki, które stają się wizytówką restauracji. Na dochodowość własnego biznesu browarnego wywiera poważny wpływ powrót do narodowych tradycji i spadek popytu na «konserwowane» piwo produkcji fabrycznej.Tylko «żywe» piwo może przekazać swoje smakowe właściwości i aromat. Brak procesu obróbki termicznej i dodatków konserwujących, «żywe» piwo zachowuje pierwotny smak, którego nie ma w piwie “industrialnym”.W procesie technologicznym produkcji piwa na sprzęcie Firmy «Henryk Schulz» są założone możliwości, które pozwalają zapobiec powstawaniu niezrealizowanego wytwarzanego produktu. Kiedy wydajność mikrobrowaru przekracza własne zapotrzebowanie restauracji, która posiada sprzęt browarny, w świeżym piwie, jest przewidziana możliwość rozlewu piwa w beczki o różnej pojemności oraz dostarczenia jego do sklepów i innych zakładów, nie mających własnych linii do produkcji piwa. W taki sposób realizacji, minimalizują się straty od nadprodukcji produktów z jednej strony, i spełnia się reklama własnych gatunków piwa restauracji z innej strony. Ponadto, sprzęt od «Henryk Schulz» pozwala stosować, warzyć piwo według indywidualnie opracowanej receptury.Sukces w biznesie browarnym przeważnie zależy od stosowanego sprzętu. Piwowarzy w pierwszej kolejności są zainteresowane w tym, żeby sprzęt do produkcji piwa miał trwały okres eksploatacyjny i niezawodny system sterowania, a także optymalną współzależność jego kosztu do jakości wyrobu.Bazowymi aspektami, na które jest zorientowana w swojej działalności nasza Firma, podczas opracowywania, produkcji, montażu i regulacji sprzętu dla browarów i sprzętu dla browarnictwa w restauracjach, jest efektywność i racjonalność stosowania sprzętu.Nasza Firma produkuje sprzęt do warzenia piwa we wszystkich segmentach przyjętej klasyfikacji, a w szczególności:- sprzęt do mikrobrowaru z podstawową wydajnością do 500 l/dobę;- minibrowar restauracyjny z dobową mocą produkcyjną do 5000 litrów;- sprzęt do browarów, przewidziany na produkcję o ponad 5000 litrów za dobową pracę zmianową;- dodatkowy technologiczny i specjalny sprzęt, który pozwala skompletować, zarówno przemysłowy zakład piwny, jak i mini czy mikrobrowary «pod klucz».Pracownicy naszej Firmy zapewniają fachowe konsultacje za rozliczeniem wkładów i potrzebnych inwestycji, dołączenie których jest potrzebne po to, żeby nabyty minibrowar, cena którego formuje główną wydawaną część, w krótkich terminach zaczął nie tylko opłacać się, lecz również przynosić dochód. Dla właścicieli restauracji i pubów, tylko zaczynających własny biznes browarny, najlepszym rozwiązaniem byłby mikrobrowar, cena którego w naszej Firmie pozwala nie odbierać znacznych środków pieniężnych od głównego obszaru działania z jednej strony, a z innej strony pozwoli odpracować wszystkie etapy technologiczne produkcji produktu piwnego.

Sarmacka 5 Katowice

Godziny otwarcia
Poniedziałek:
08:00 - 19:00
Wtorek:
08:00 - 19:00
Środa:
08:00 - 19:00
Czwartek:
08:00 - 19:00
Piątek:
08:00 - 19:00
Sobota:
08:00 - 14:00
Numery telefonów
Strony
Konta społecznościowe
facebook facebook youtube instagram
Forma aktywności
Import, Export, Usługi, Produkcja, Usługi dla biznesu
Słowa kluczowe
Zakupy i sprzedaż detaliczna, Usługa dla biznesu, Dostawca urządzeń dla przemysłu i handlu

HEINRICH SCHULZ Opinie i oceny

Jak oceniasz tę firmę?

Podobna strona dla Twojej firmy? Upewnij się, że każdy może znaleźć Ciebie i Twoją ofertę. Stwórz dedykowaną stronę firmową w platformie Yellow Pages - to prostsze niż myślisz!
Dodaj swoją firmę