Chef Sebastian Krauzowicz

verified_user
2166 polubień
Poproś o informacje

Chef Sebastian Krauzowicz Informacje o firmie

Ogólne informacje

Szkolenia, Warsztaty, Audyty, Doradztwo

1.Doradztwo w zakresie planowania inwestycji 2.Konsultacje technologiczne
3.Szkolenie personelu
4.Układanie kart menu
5.Pokazy Kulinarne
6.Wdrażanie systemów jakości
i wiele innych

imię i nazwisko / Sebastian Krauzowicz
poprzednie miejsca pracy / Hotel Crocus Zakopane / Radisson Blu Centrum Warszawa
wykształcenie / Średnie Techniczne
największe osiągnięcie zawodowe Sukces trenerski, z kulinarną Kadrą Juniorów- srebrny i brązowy medal podczas Olimpiady kulinarnej IKA 2016 w Erfurcie, gdzie niezbędna była znajomość zasad pracy oraz umiejętność motywacji i zjednywania ludzi a przede wszystkim zbudowanie mocnego zespołu, który sprosta temu zadaniu. Ogromnym sukcesem była też odpowiedzialność za przygotowanie od strony technicznej jak i praktycznej oraz otwarcie wraz z zatrudnionym zespołem kuchni CTH, jednego z najbardziej prestiżowych 4 gwiazdkowych hoteli w Polsce gdzie prowadzę swoją autorską restauracje Sfera By Krauzowicz.
zdobyte wyróżnienia/ Zdobycie Hermesa Kulinarnego oraz dwóch czapek przewodnika Gault&Millau 2015/2016, tytuł Szefa Roku Gault&Millau Północ . Na swoim koncie ma także sporo prestiżowych nagród i medali zdobytych w Polsce i zagranicą, w tym m.in.:

-Srebrny i Brązowy medal jako trener i selekcjoner POLAND NATIONAL JUNIOR CULINARY TEAM zdobyty podczas Culinary Olympic IKA 2016 Erfurt, Niemcy
-Brązowy medal w Kulinarnych Pucharze Świata EXPOGAST CULINARY WORLD CUP 2010, Luksemburg
-Udział w eliminacjach o puchar świata GLOBAL CHEFS CHALLENGE 2009, Budapeszt
-Brązowy medal zdobyty podczas Culinary Olympic IKA 2008 Erfurt, Niemcy
-IV miejsce w Cateringowych Mistrzostwach Europy EUROPEN CATERING CUP 2008, Francja
-dwa brązowe medale w Kulinarnych Mistrzostwach Świata EXPOGAST CULINARY WORLD CUP 2006, Luksemburg
-III miejsce w kulinarnych eliminacjach o puchar świata GLOBAL CHEFS CHALLENGE, Budapeszt 2007
-I miejsce w Mistrzostwach Europy Młodych Barmanów DE KYPER EUROCUP 2000 Presov 2000
-II miejsce Mistrzostwach Europy Młodych Barmanów DE KYPER EUROCUP 2001, Presov
-IV miejsce na Kulinarnych Mistrzostwach Polski w Gotowaniu na Ognisku 2006, Mierzęcin
-III miejsce w półfinale Olimpiady Smaku 2006
-II miejsce na Kulinarnych Mistrzostwach Polski w Gotowaniu na Ognisku 2007 Mierzęcin
-III miejsce na Kulinarnych Mistrzostwach Polski DORSZOWE ŻNIWA 2007, Gdynia
Jego pasją są podróże kulinarne i degustacje w najlepszych restauracjach świata.

źródła inspiracji w kuchni / Całe otoczenie, przyroda, zwierzęta otaczający mnie ludzie i cały kręcący się świat.
kto dla Pana / Pani jest wzorem/inspiracją w kuchni? / Polski wzór to Dariusz Zahorański Szef Kuchni Radisson Blue Polska, który wskazał mi drogę. Zza granicy to Daniel Humm, Heston Blumenthal, Thomas Keller.
ulubione smaki / Miód, czekolada, śliwka, karmel, chilli, kolendra, imbir itd…
co w Pana/ Pani kuchni jest najważniejsze? / Smak, smak i jeszcze raz smak. Zgrany zespół, organizacja pracy, sumienność i excel :)
największe marzenie zawodowe / Własna restauracja na rodzinnym Podhalu dla świadomych odbiorców, udział i sukces w Bocuse d’Or, złote krążki podczas CULINARY WORLD CUP 2018 i Culinary Olympic IKA 2020, cztery czapki Gault&Millau i gwiazdki do kompletu :)

pasja / hobby (nie związane z zawodem – jeśli oczywiście macie na to czas ;)) Sporty sylwetkowe ( kulturystyka fitness )
i coś od siebie... /
Doświadczenie zawodowe zdobywałem w renomowanym pięciogwiazdkowym Hotelu Radisson Blue Centrum Warszawa oraz w Hotelu Bryza w Juracie. Po powrocie na rodzinne Podhale uczestniczyłem w otwarciu luksusowej restauracji, gdzie objąłem stanowisko Szefa Kuchni. Następnie szukając dalszych wyzwań w wieku 25 lat rozpocząłem pracę w Hotelu Crocus, gdzie przez pięć lat czuwałem nad hotelową gastronomią. W międzyczasie uczestniczyłem również w otwarciu Hotelu Masovia. Obecnie jestem Szefem Kuchni w Copernicus Toruń Hotel, w którym prowadzę autorską restaurację- Sfera by Sebastian Krauzowicz. Pełnię również rolę trenera Kadry Narodowej Polski OSSKIC. W trakcie przygotowań do EXPOGAST CULINARY WORLD CUP 2018 Luksemburg.

-Członek OSSKiC/Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni -Honorowym Członkiem

-Honorowym Członkiem Euro Toques Polska

Zakopane

Godziny otwarcia
Poniedziałek:
09:00 - 17:00
Wtorek:
09:00 - 17:00
Środa:
09:00 - 17:00
Czwartek:
09:00 - 17:00
Piątek:
09:00 - 17:00
Numery telefonów
Strony
Konta społecznościowe
facebook
Słowa kluczowe
Szef kuchni,

Chef Sebastian Krauzowicz Opinie i oceny

Jak oceniasz tę firmę?

Czy jesteś właścicielem tej firmy? Jeśli tak, nie trać okazji na aktualizację profilu firmy, dodawanie produktów, ofert i wyższą pozycję w wyszukiwarkach.

Podobna strona dla Twojej firmy? Upewnij się, że każdy może znaleźć Ciebie i Twoją ofertę. Stwórz dedykowaną stronę firmową w platformie Yellow Pages - to prostsze niż myślisz!
Dodaj swoją firmę