Firmy podobne do Zespół Szkół Spożywczych Rzeszów
Zespół Szkół Spożywczych Rzeszów Informacje o firmie
Ogólne informacje
TECHNIKUM:
* technik eksploatacji portów i terminali - nowy kierunek pod patronatem Portu Lotniczego "Rzeszów - Jasionka" oraz Politechniki Rzeszowskiej. Absolwent będzie posiadał wiedzę i umiejętności z zakresu terminologii eksploatacji portów i terminali, zasad obsługi różnego typu środków transportu (powietrznego, naziemnego i wodnego), obsługi podróżnych w portach i terminalach, prowadzenia dokumentacji spedycyjnej, procedur celnych, infrastruktury i wyposażenia przejść granicznych, nowoczesnych systemów telekomunikacji.
Absolwent będzie posiadał umiejętności organizowania prac i obsługi podróżnych w terminalach przeładunkowych (terminale lotnicze, morskie, kolejowe, rzeczne i samochodowe). Poznane metody i techniki magazynowania obsługiwanego portu, zagadnienia związane z analizą finansową przygotują absolwenta do profesjonalnego prowadzenia własnej firmy oraz kształtowania wizerunku firmy.
* technik technologii żywności - absolwent będzie przygotowany do organizowania i nadzorowania przebiegu produkcji (piekarskiej, ciastkarskiej), opracowywania receptur i norm na potrzeby zakładu, kierowania zespołami ludzkimi
* technik żywienia i usług gastronomicznych - absolwent zdobędzie umiejętność planowania wyżywienia różnych grup ludności, samodzielnej pracy w zakładach zbiorowego żywienia, prowadzenia dokumentacji finansowo-księgowej
* kelner - absolwent zdobędzie umiejętność obsługi różnych grup ludności,samodzielnej pracy w zakładach zbiorowego żywienia, prowadzenia dokumentacji finansowo-księgowej
* technik analityk - absolwent zdobędzie możliwość pracy w laboratoriach analitycznych i medycznych, w przemyśle chemicznej analizy wody i ścieków oraz w przemyśle farmaceutycznym
* technik hotelarstwa - absolwent zdobędzie możliwość pracy w hotelach w kraju i za granicą, motelach, pensjonatach, domach uzdrowiskowych oraz kompleksach turystycznych
* technik obsługi turystycznej - absolwent zdobędzie możliwość pracy w biurach podróży (organizacja imprez turystycznych, obsługa wycieczek) oraz w agroturystyce
* technik organizacji reklamy - absolwent zdobędzie możliwość pracy w agencjach reklamowych, działach marketingu i reklamy przedsiębiorstw, biurach ogłoszeń, działach promocji środków masowego przekazu
ZASADNICZA SZKOLA ZAWODOWA:
* piekarz
* cukiernik
* kucharz
* wędliniarz
Absolwenci uzyskują staranne przygotowanie do pracy na stanowiskach robotniczych w wybranym zawodzie i możliwość kontynuacji nauki w technikum
TECHNIKA 3-LETNIE PO ZSS:
* technologia żywności - absolwent będzie przygotowany do organizowania i nadzorowania przebiegu produkcji (piekarskiej, ciastkarskiej), opracowywania receptur i norm na potrzeby zakładu, kierowania zespołami ludzkimi
* kucharz - absolwent zdobędzie umiejętność planowania wyżywienia różnych grup ludności, samodzielnej pracy w zakładach zbiorowego żywienia, prowadzenia dokumentacji finansowo-księgowej
Warszawska 20 Rzeszów
- Godziny otwarcia
-
Poniedziałek:07:00 - 15:00Wtorek:07:00 - 15:00Środa:07:00 - 15:00Czwartek:07:00 - 15:00Piątek:07:00 - 15:00
- Numery telefonów
- Strony
- Konta społecznościowe
- Słowa kluczowe
- Edukacja,
Zespół Szkół Spożywczych Rzeszów Opinie i oceny
Jak oceniasz tę firmę?
Czy jesteś właścicielem tej firmy? Jeśli tak, nie trać okazji na aktualizację profilu firmy, dodawanie produktów, ofert i wyższą pozycję w wyszukiwarkach.