Restauracja Biała Trufla

verified_user
Osiek 1
70-535 Szczecin, Polska

Restauracja Biała Trufla Informacje o firmie

Ogólne informacje

O Białej Trufli..

W naszej kuchni dbamy o wysoką jakość produktów, z których korzystamy. W większości są z naszego regionu od zachodniopomorskich hodowców, rolników i rybaków. Nie znajdziesz w naszych daniach, żadnych ulepszaczy: proszków, fondów, kostek rosołowych, glutaminianu sodu, veget i innego pseudo smaku. Wszystko jest świeże i w miarę możliwości hodowane na ekologicznych zasadach. Staramy się wspierać i promować polskie produkty, nie zaopatrujemy się hurtowo u zagranicznych dostawców oraz w wielkich dyskontach. Doceniamy i wspieramy małych lokalnych producentów, którzy do swoich wyrobów wkładają swoje serce, pasję, wieloletnie doświadczenie zgodnie z naturą i szacunek do darów przyrody. Natomiast w naszych kompozycjach „fusion”, używamy niezastąpionych produktów przygotowywanych według wieloletnich tradycji dla danego regionu.
Wszystkie makarony, pierogi i pieczywa przygotowywane są,na miejscu z ekologicznych mąk.
Dbamy o to aby zawsze było świeżo i smacznie.

Mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyt. Su-wid) dzięki czemu zachowują one wszystkie soki i witaminy, makro i mikro elementy oraz smak i jakość. Nie niszczy to struktury mięsa jak przy tradycyjnym długim smażeniu w wysokich temperaturach. Metoda sous-vide (po francusku „w próżni”) – próżniowa metoda długiego gotowania potraw (mięsa, warzywa, owoce) w szczelnie zamkniętych workach, umieszczonych w odpowiedniej stałej, niskiej temperaturze w wodzie.
Dania na naszych talerzach to autorskie przepisy, tworzone z miłości do jedzenia, gotowania, poznawania i łączenia ze sobą różnych smaków. Nasze menu jest zmienne co tydzień i uzależnione od produktów dostępnych w danym okresie.
Stosujemy również w małym stopniu elementy kuchni molekularnej aby urozmaicić nasze dania.
Kuchnia molekularna - ( nazywana również kuchnią kreatywną ) rodzaj kuchni wykorzystujący wiedzę naukową na temat gotowania. Celem jest otrzymanie czystych smaków, nietypowymi sposobami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach.

„Nie powinno mówić się o gastronomi molekularnej jako ‘sposobie gotowania’ a raczej jako zastosowaniu naukowych zasad w celu zrozumienia i ulepszenia procesów przygotowywania żywności”
– prof. Peter Barham.

Biała Trufla życzy smacznego oraz miłych doznań kulinarnych.

About Biala Trufla ( White Truffel)....
In our kitchen, we make sure to only use high quality products. Most of the ingredients are brought from local growers, fishermen and farmers.
In our dishes, you won’t find any food improvers: unnatural powders, bouillon cubes, Monosodium glutamate, vegeta and other pseudo taste boosters. Everything we serve is fresh and if possible, brought from organic productions.
We try to support and promote polish products, so we don’t supply ourselves from giant abroad corporations or big discount retailers. We appreciate and support small, local producers, who put their heart, soul, passion and years long experience into their crops. In our food compositions ‘fusion’, we use irreplaceable products prepared according to local traditional recipes.
All pasta, pierogi and breads are prepared at place, made from organic flours. We take extra care to keep our food both healthy and delicious.
Meat and fish are prepared with sous-vide technology, thanks to which they keep all their healthy juices, vitamins, macro- and microelements. It does not damage the structure of the meat in a way that traditionally frying do. Sous-vide method (from french ‘in vacuum’) – vacuum method of extended food cooking (meat, vegetables, fruit) in air-tight bags, but in stable, low temperature water.

Dishes on our tables are our original recipes, created from the love for food, cooking, discovering and matching new flavours. Our menu changes every week and depends on local products available at the time. We also use elements of molecular cuisine to diversify our dishes
Molecular cuisine – (called also creative cuisine) type of cooking, using scientific knowledge about culinary arts. The goal is to get untainted tastes, with unusual methods and often in very surprising arrangements.
"You should not talk about molecular gastronomy as a 'way of cooking' but rather as the application of scientific principles to understand and improve food preparation processes"
- Prof. Peter Barham.
Biała Trufla wishes you great culinary experience and enjoyable meals.

Osiek 1 Szczecin

Numery telefonów
Strony

Restauracja Biała Trufla Opinie i oceny

Jak oceniasz tę firmę?

Czy jesteś właścicielem tej firmy? Jeśli tak, nie trać okazji na aktualizację profilu firmy, dodawanie produktów, ofert i wyższą pozycję w wyszukiwarkach.

Podobna strona dla Twojej firmy? Upewnij się, że każdy może znaleźć Ciebie i Twoją ofertę. Stwórz dedykowaną stronę firmową w platformie Yellow Pages - to prostsze niż myślisz!
Dodaj swoją firmę