account_circle
search

Restauracja Trylinka

Władysława Trylińskiego 2
10-686 Olsztyn, Polska
knajpa

access_time Godziny otwarcia expand_more

Poniedziałek:
07:00 - 16:00
Wtorek:
07:00 - 16:00
Środa:
07:00 - 16:00
Czwartek:
07:00 - 16:00
Piątek:
07:00 - 16:00

description O firmie expand_more

Ogólne informacje

Trylinka znajduje się w Olsztynie przy ul. Władysława Trylińskiego. Od nazwiska tego konstruktora wzięła swoją nazwę. Trylinka mieści się w jednym z biurowców w Parku Naukowo – Technologicznym. Jest to najnowocześniejszy na Warmii i Mazurach kompleks biur pracowni i laboratoriów .
Trylinka powstała z marzeń i pasji dwóch osób, dla których kuchnia to nie tylko miejsce przygotowywania posiłków, ale scena, na której powstaje sztuka dla najbardziej wytrawnych widzów jakimi są goście restauracji.

Jednym z twórców Trylinki jest Andrzej Zielaskiewicz, znakomity kucharz, zdobywca wielu prestiżowych nagród i tytułów kulinarnych, brązowy medalista Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie, juror w konkursach gastronomicznych a także autorytet kulinarny dla początkujących miłośników gotowania. Jest to kucharz z zawodu i z zamiłowania. Przez lata jako szef kuchni znanych restauracji w Olsztynie zdobył serca i podniebienia wielu znawców sztuki kulinarnej. Doskonale łączy tradycję z nowoczesnością, tworzy nowe smaki, wykorzystuje oryginalne często zapomniane lub niedoceniane produkty.

Sebastian Maderski współtwórca Trylinki przez wiele lat manager jednej z popularnych restauracji na olsztyńskiej Starówce. Znakomicie wyczuwa potrzeby gości, dopasowując ofertę gastronomiczną do okoliczności. Dzięki temu, że umie wsłuchać się w życzenia i sugestie rozmówcy, z dużym sukcesem zorganizował kilkadziesiąt imprez. Swoim doświadczeniem i profesjonalizmem zdobył zaufanie wielu firm i gości indywidualnych.
Kuchnia Trylinki oparta jest na tradycyjnych recepturach, w której dominują produkty regionalne, świeże sezonowe warzywa i owoce. W Trylince dania serwowane będą w formie bufetu, więc będą różnorodne i w dostępnej cenie. Natomiast imprezy okolicznościowe, catering oraz obiady firmowe będą dostosowane formą do życzeń i sugestii organizatora.
To kuchnia, w której główną przyprawą jest pasja.

info Więcej informacji expand_more